Efterrätt med överraskande besök

Tindra somnade 19, ställde in blandade skogsbär i ugnen med vit choklad över på svag värme och gjorde kaffe.


ca 19:30 när jag precis tagit ut de ur ugnen så knacka de på dörren. Då var de Tindras farmor o farbror som kom. Hade glömt de men var ju bra tajming till efterrätten. så vi tre satt o fikade o pratade o så fick Tindra även en fin korg att ha alla leksaker i. väldigt bra! :)


så nu är alla gosedjur o leksaker i den. Hade tänkt köpa de på ikea men har inte blivit av så var verkligen bra att hon fick den.

Sen vid 21 åkte dom. Nu ska jag ta bort sminket o smörja in ansiktet sen blir det sängen.

Godnatt! :)

dagens köp!



Blev två bodys från Cubus till Tindra. Skulle vara 2 för 99:-, men när jag skulle betala så blev de 58:-, tydligen så var de då vissa av dom 29:-styck. asbra! :)
plus en ny fondation till mig då dom även hade 25% på allt smink :)

Farsta centrum



Sitter just nu o matar Tindra då vi precis kommit hem från farsta. Blev lunch o fika med fia, mamma, lillasyster fanny o så Tindra o Milton :) så jäkla söt den pojken är. Det är ju Tindras syssling :)
Tindra pratade o skrattade för fullt o var helt fascinerad i Milton. Efter ett tag drog mamma o sen fanny o fia o jag strosade runt, köpte 2bodysar på cubus o även en ny fondation, visar allting sen så ska jag få i Tindra efterrätt nu :)



Tisdag

God dag på er!

Sitter och tittar på DH, Tindra sover sen en timme tillbaka.

Idag (eller rättare sagt om 45min) kommer mamma o lillasyster fanny o hämtar mig och Tindra för att åka till farsta o äta lunch med fia (fiaochnea.blogg.se) och hennes lilla fina Milton :) Har inte träffat dom på en hel månad! var ju inne på södra bb o träffade dom när Milton föddes, minns ni? :)


så vi hörs senare! :)

Chocolate dream, Tipsar!



Världens bästa för dom som mig, som får torr "T-zon" i ansiktet på hösten, eller ja allmänt har det. Använde en gång och det blev bättre på en gång!

När jag var på underbara barn mässan så fick man en sån här, men jag gav till min syster nattis. Men sen så i lördags så använde jag den då jag glömt ansiktskrämen hemma. OJ va jag märkte skillnad på en gång, som höll i sig även när jag tog bort sminket dagen efter. Så blev tvungen att köpa den i söndags :)
Ett plus att den luktar choklad! :)

Önskeoutfit nr 2

Känner för snyggt men ändå bekvämt och höstfint. Så denna önskeoutfit är en fin skön kofta med röda jeans till samt snygga kängor/sneakers med kilklack. Enkelt och snyggt. Matchar gärna denna outfit med stor/stora ringar, örhängen och armband. :)
 

Tisdag

Hejsan shosan :)

Idag har de ju vart riktigt tråkväder igen så att vi har mest busat inne, men en promenad i småregn på c 1timme blev de i allafall, regnskydd på! :)

Nu har Tindra precis fått mat o sitter o leker i gåstolen och sneglar ibland på barnprogrammet o jag tänkte ställa mig o diska.

De jag gillar med hösten är att ha tända ljus så de blir de nog varje kväll framöver. :)

kommer in med en ny önskeoutfit senare med :)

Höstmys





Jag sitter och äter middag och tittar på Pengarna på bordet. ÄLSKAR det programmet, spänning o skulle lätt vara med där, askul men frågan är om man klarar av att möjligen förlora aaaalllt?! haha

Här är min mysfaktor hög! Vitrinskåpet lyser fint, blockljus på vardagsrumsbordet och de färgglada ljuslyktorna på fönsterbrädan. Köpte dom idag på Jysk faktiskt för 40:- tror jag de va :)

Tindra sover sött sen en halvtimme tillbaka och jag myser här i soffan! Hoppas ni andra har en mysig höstkväll! :)

utan vs med lösfransar



vänster utan, höger med lösögonfransar. fast kollar ju upp på den jag tog nu så då ser dom längre ut där. men iaf, som ni ser till vänster så är de bara mascara. men höger så har jag bara mascara nere och uppe är se lösfransar utspridda utan mascara men väldigt "fylliga" :)

Presenter!





fick 6väldigt fina vinglas plus en karaff som ni ser på översta bilden, av jojjo och mimmi.

Pengar av både gudmor tina och Nattis till att unna mig något. så man kan nästan säga att jackan blev ifrån dom haha, tack så mycket! :)

Och när Marielle kom hem till Mimmi när vi åt o förade, så fick jag en glitterpåse med gnuggistatueringar och klisterörhängen med matchande ringar hahaha! :)

Nu har Tindra o jag ätit lunch, dags att fylla kyl o frys lite, men först en promenad, så de blir varma kläder på!

Söndagen!

vaknade redan vid 8, sprang upp o gosade med min lilla skatt som var så glad att se mig. Tina gick ännu en gång på långpromenad med Tindra medans jag o nattis packade o gjorde i ordning. Sen fick tindra lunch o efter de sa vi hej då tog all packning o tindra jag o nattis åkte till vår bror i gustavsberg, lämnade packningen och så tog vi en långpromenad bort till hamnen för jättegod sushi! sååå härligt väder o såå gott!




Efter det promenerade vi tillbaka, vid 16 tog vi all packning o sa hejdå till bror och tog bussen till nacka forum.

Blev nya varmare tossor till tindra och en body svart/lila randig och mörkblå byxor, bodylotion från Bodyshop till mig som luktar choklad, vinterjacka från Stadium var ju rea över helgen så istället för 1399:- så betalade jag 799:- för den! örhängena köptes i lördags på kicks.


Efter de blev de hem o äta o mysa med skrutt, titta på solsidan o sen sova för oss båda :)
perfekt mysig söndag som blev bra avslutning på en uuuunderbar vecka! :)

Lördagen!

I lördags så vaknade Tindra 7, Tina kom in på en gång tog Tindra och sa "vila du" o stängde dörren. vaknade vid 9:30, skyndade mig upp då jag är ovan vid att någon tar hand om Tindra haha. Nattis kom in med kaffe till mig precis när jag höll på att bädda sängen (nattis o jojjo sov också hos tina) Går och tittar efter tindra, då ligger hon o tina o sover :)

Vid 11 vaknade dom o vi alla åt frukost (tindra mellis då hon åt frukost när tina gick upp med henne) Sen gick jag, jojjo o nattis till centrum till bolaget o även handlade mat till kvällen. när vi kommer hem till tina igen så är hon o tindra ute på långpromenad. sen när de va tillbaka åt vi lunch, gosa massa med tindra o sen gjorde i ordning oss för kvällen. (ska visa er med o utan fransarna också sen)

Vid 17, begav vi oss till mimmi, pussade maaassor på tindra o sa godnatt då tina skulle vara barnvakt.
Vi lagade middag o förade hos mimmi sen blev de taxi till värdshuset med flera. Blev bjuden på shot o drink, var där tills stängning sen tillbaka till mimmi för efterfest o så vid 3 gick nattis o jag hem till tina för o sova.

Tindra hade sovit jättebra o vart glad hela kvällen. skönt att höra! :)
såhär såg jag ut i lördags!



underbar helg

ville bara komma in o säga hej! :)
nu har tindra och jag kommit hem och ätit middag. snart blir det solsidan o sen sängen för tindra o dusch för mammsen. Har haft en Underbar helg, eller underbar vecka faktiskt! visar allt jag köpt o berättar imorgon. trevlig söndag på er! :)


Är det tjejmiddag så är det!




tjejmiddag!

Tindra har ätit, jag är klar o strax ska vi ner till centrum och möta moster/syster, in på systemet (första gången woho haha man får vara så när man fyllt 20) o köpa en flaska vin eller så till middagen och sen gå till Mimmi för tjejmiddag med mimmi, hennes dotter, jojjo o då vi såklart o så kommer även Nea senare :)

Vi hörs senare! :)

Bebismys!

hej på er! Jag fick som jag ville, de blev sol! kallt, men sol! :)

Tindra o jag vaknade vid 8, åt frukost och tog med oss Tina och gick hem till mimmi. Nu har Tina gått o Tindra o Iza har fått mat så nu ska vi mammor gotta i oss kyckling samt pasta pesto :)
Här är busfröna när vi kom hit :)



tänkte skriva

tänkte skriva ett inlägg om snön men de har väl många redan gjort så jag skriver GOD NATT och så håller vi tummarna för sol o fint väder imorgon!

Tindras nya


När Tindra o jag kom till orminge centrum för att handla blöjor o mat så svängde vi in på lindex o de blev en blå onepiece med vita prickar o rosa sömmar, strumpor o halskrage till tindra :)



shopping!

Detta köpte jag idag till mig



läderleggins, en stoooor asball silver ring, sminkborttagning, fransar, fransböjare, rouge, parfym,eyeliner o en mascara. Min gamla e slut som har så bra borste, så då fick de bli H&Ms egna så tänkte jag se om de blir lika bra om jag använder min andra borste :)

its cold but i love the sun




påväg till nacka!

shoppade en del, visar sen! Och nu är tindra o jag plus stooooor bag full med grejer på tunnelbanan påväg till nacka för att stanna tills på söndag :)
Min axel får verkligen ta stryk av den ybertunga väskan, men så blir de när man har barn plus klädbyten till oss båda och alla nagelgrejer med o tindras saker. Ska stanna o köpa blöjor o mat till henne i centrum också :)

just nu


Haft en jättebra födelsedag!

börja dagen med att tindra sov till 8, härligt! Vid 9 ringde som sagt metropol mig då nattis smsat in till dom. hon sa blandannat "min lillasyster fyller 20år och hon är min bästa vän och en underbar mamma" mm. tryck på denna länk : http://m.sverigesradio.se/ljud?audioId=4217925 och sen på klippet där de står 9:00-9:30 24oktober nånting sånt. och spola till slutet av klippet vid 26:30 för att höra hela :)
Vid 11 kom mamma och hjälpte mig med håret o fick även en fin blomma :)

så ska vi fira mig ordentligt nästa helg med hela släkten! :)


Sen mös jag bara med tindra o busade o svarade på antal telefonsamtal o sms. tack allihopa! <3


sen åkte tindra o jag o mötte nattis o åkte hem till pappa i stan så gick dom o köpte kinamat o så åt vi hemma hos pappa. sen blev de kaffe o fika och så fick jag presentkort på elgiganten av pappa, oj va jag kommer shoppa på julrean sen! :)
Kom hem vid 20:30 o gav tindra välling så stensomnade hon såklart. avslutade kvällen med Pepsi max o lite honungsmelon.

Så kort o gott, en jättehärlig födelsedag :) Och igen tack för alla gratulationer, ni är underbara!<3


Ligger i sängen o ska spela lite i mobilen o sen sova. Imorgon blir det att möta jojjo (som då fyller 22) inne i tcentralen för shopping inför helgen samt inviga systemet med nån flaska vin till fredagens tjejmiddag :) Tindra ska vara med sin pappa undertiden så att Jojjo o jag kan strosa runt lite grann :)

God natt allihopa och hoppas även ni har haft en underbar dag! :)<3

Håret!

svårt att få en rättvis bild på håret, men det är svart och så både blonda, guldiga och rödorangea slingor. tänkte först köra ultrablonda slingor men ville ha mer annorlunda, plus att de bara är upptill o helt mörkmörkbrun/svart under typ :) assnyggt in real men svårt att få bra bild på, är asnöjd!




Idag är min födelsedag!!! :)

Idag är ingen vanlig dag för det är min födelsedag!! :) Idag är den dagen jag fyller 20 o "lämnar" tonåren o går in i "vuxenlivet" haha skrattar när ja själv tänker på det! Håller på att lägga Tindra o så är mamma påväg hit för att färga mitt hår igen så får ni se slutresultatet senare!

Vet ni vad som hände när vi åt frukost? telefonen ringde o de va dolt nummer (telefonen har ringt massor så ja svara bara) o då när ja säger hallå så sätter musik igång, o tutor o typ en kalkon som gal o indie musik o så sjunger några "Grattis grattis din dag" sen skriker en röst "du har fyllt 18,du har fyllt 19 o nu fyller du 20!!!!" Då var de METROPOL som ringde mig :D :D ääääälskar ju den kanalen. då hade nattis min storasyster bett dom ringa mig. hahaha så roooooligt!!!!! :D De gjorde verkligen min dag ääännu mer!!! :) nä nu kommer mamma strax så ska byta om till färga hårer kläder! :)

middag och var kläderna är ifrån!

God kväll! har precis sett på big bang theory på 5an och ätit pasta med kyckling med grädde o curry :)

Eftersom att jag för det mesta bloggar via mobilen och har ju android så har bloggandroidappen. De negativa är att man inte kan svara på kommentarer. Fick en kommentar av en tjej med barn jämnt med Tindra :) Hon undrade var kläderna i önskeoutfiten kom ifrån då de va billigt o snyggt. Och då såg jag att jag glömde ju faktiskt skriva de haha! Legginsen o skjortan/blusen är från BikBok och glitter bandauen (?) är från Gina Tricot :)

Tindra <3 korvstroganoff



Håller på att ge Tindra efterrätt. idag blev de färdig burkmat till lunch men middagen blev hemmalagas korvstroganoff med ris och morötter o så bara lätt mixat så att de endå är lite att tugga. Hon Ä L S K A D E det! så kul när man lagat o så man verkligen märker att hon gillar det.


Har så bra burkar från ICA i perfekt enportionsstorlekar o så är de bara att ställa i kylen/frysa in o ta fram en o värma på när de ska användas :)

Ska laga mera mat nu framöver.är både billigare och kul! :)

BVC besöket gick strålande. lekte på golvet o ålade sig runt samt stod på alla fyra o försökte krypa ett par gånger, så duktig min stora tjej!
Så nu är hon godkänd 8månaders ;) skämtosido..
Vikten o längden då?
Nu är Tindra 73cm lång o väger 8455g :) Stora tjejen! eller ja, väger mindre än flera bebisar vi känner som är lika gamla eller yngre.

Mammas älskade hjärta <3

Ny hårfärg!!



Nu har jag färgat håret! Hade innan som ni ser på vänstra bilden, och nu är det mörmörkmöööörk brun nästan svart. Sen imorgon, så ska vi lägga i en annan san i håret. kommer bli skitsnyggt! men såhär ser de ut nu iaf :) Nu ska jag väcka Tindra så att vi kan gå till bvc!

Önskeoutfit nr 1

Sitter här och försöker komma på vad jag skulle vilja ha på mig på lördag, blir ju shopping på torsdag med jojjo, nattis skulle tyvärr jobba.. Men men . så hittade jag en outfit som är olik mig, men ändå skulle vara otroligt snygg. och jag MÅSTE våga prova nya saker, är ganska ofta duktig på att välja de "bekväma" som jag är säker på i  klädväg, även om man är o shoppar flera stycken o provar saker som de säger att man passar i. Får väl bli ett "mål" nu när jag blir 20. VÅGA nya saker. så hitade jag en fin outfit som sagt och tänkte då att jag skapar en önskeoutfit kategori som ni sen så kan bläddra i. Detta är en idé till på lördag:
Matchar då detta med stora smycken i silver och så även ett par klackar till, Kanske ett par av jeffrey campbells med nitar? 
 
 

Mysdag med mitt <3

God eftermiddag på er!

Idag har Tindra o jag busat massor och även höjt gåstolen som blivit för låg, promenerat o handlat samt myst till Tummelisa. Efter vi vart o handlat vid 14, så satte ja på tummelisa så gosa vi ner oss i soffan med lite rån :)
Tindra älskar även att pilla i mitt hår så de gjorde hon också haha. älskade gosunge!




Blir att färga håret imorgon istället. mamma kommer hit imorgon vid 11, så fixar vi mitt hår då. spännande! :) Brukar annars färga själv men mamma ska fixa då ja ska göra mera med mitt hår än bara färgning :)

Lösögonfransar

La ju aldrig upp i fredags bilder före och efter med fransförlängningen, men det var för att jag skippade den hehe! Men på lördag då SKA jag ha dom :) Hade de dagligen förut då dom är så fina och man väljer själv hur fylliga man vill ha och hur många. Och helt ärligt, många säger att dessa är svårare än hela lösögonfransar, men jag kan de här och inte de andra haha! Men som sagt så på lördag lovar jag er en före och efter bild :)
 
 

Rolig vecka

Den här veckan kommer bli sååå rolig! 
 
 Ringa lite samtal och även färga håret. Spännande! ;)
 BVC med Tindra på 8månaders kontroll. ska bli sååå kul då vi nu inte vart där sen 6månaders läkarbesöket. kul att kolla längd och vikt o prata. älskar att gå till BVC :)
JAG BLIR 20!!! :D Middag med pappa, nattis (storasyster som ni vet) och hoppas även storebror kommer, ska kolla med han imorgon :)
Shoppa med Jojjo i stan och även nattis om hon inte jobbar då. Sen hem och packa för att sen tillbringa tors-sönd i nacka hos gudmor :) Plus inviga systemet med en flaska vin till fredagens middag :) Är även Jojjos födelsedag då hon blir 22.
På dagen vet jag inte, men kvällen så går tindra och jag hem till Mimmi o hennes dotter Iza (som är 7 veckor yngre än Tindra) och så är även jojjo, nattis, nea och mimmis mammavän Linda där med sitt barn. Så blir de tjejmiddag med bebisarna för att sen går jag, tindra såklart, nattis och jojjo till tina (min gudmor o jojjos mamma) och sover där allihopa :)
 På dagen blir de lite pyssla om oss själva o busa med älskade tindra för at sen på kvällen göra oss färdiga och gå ut med flera stycken för att fira lilla mig och jojjo :) Tina är då barnvakt till Tindra :)
Lugn morgon hos Tina och sen vara hemma till 14/15 för att sen ha över de som kan av släktingarna på pappas sida vid 16, på födelsedagsfika eller tidig middag med pastasallad. (Ska bestämma mig för vilket plus ringa alla och kolla imorgon :) )
 
Så ja, ni förstår att jag längtat efter denna vecka? :) Hoppas ni andra också får en underbar vecka!
 
 

Goodiebagen!





Detta var vad som fanns i goodiebagen:
Själva bagen var från Panos Emporio
*Iphone-skinmobilskal från Missme.se
*Tvål från Stockholmsgruppen cosmetics
* Tandblekning från Smile lab
* Byebra som både lyfter brösten samt täcker bröstvårtan från byebra.se
*Cosmopolitan tidning
* läppcerat från Rosenserien
*Firming eye cream från Weleda

Så de va roliga saker! :) Älskade iphoneskalet/skyddet som ser ut som en plånbok eller hur man ska beskriva. Hade ju Iphone förut men bytte till galaxy men ska gå tillbaka till iphone, eller ja köpa.. saknar det!!

Tandblekningen tänkte jag köra på lördag på eftermiddagen. Ska ju ut då med vännerna i nacka för jag fyller ju 20 på onsdag (wooohooo) och sen byebra har jag hört asbra om, får se vad lördagens outfit blir, kanske testar den då? ;)





Godmorgon söndag!

Godmorgon! Här har vi var uppe sen 6, haha pigga lilla dotter, kul sen då när man ställer bak klockan, då kommer denna tös vilja gå upp 5! nää, ska försöka skjuta på allt en timme faktiskt så att hon förhoppningsvis lagom till dess sover 1h längre.

Eventet i fredags då?
Det var jättekul att träffa Maria (fashionstars.blogg.se) utan barn. Vi hade jättekul och fick en drink när vi kom dit (vodka tranbärsjuice lime is) och innan vi gick hem fick vi en goodiebag :) Vi tog en lakritsshot för att komma i stämning och vi båda ville slå klackarna i taket. dock blev vi besvikna på musiken. var bra dj, men dock mer "hopp"musik än dansmusik. Som jag hade längtat efter att dansa! Sen blev de en drink till och en cider. vi drog rätt tidigt, vi rörde oss vid typ 00:45. Men som sagt en trevlig kväll! :) Här är några bilder, och lägger upp bilder på goodiebagen senare! :)






Igår så kom min storasyster förbi och var här från typ 13 till 21, spelade massa kort, bakade kladdkaka, busa med tindra o flamsade massor :)
Idag kommer min lillasyster hit så blev en riktig systrarhelg :)

inför kvällen



Bild från imorse på morgonpromenad!

Har precis vart på handelsbanken o fixat så att ÄNTLIGEN ska barnbidraget i fortsättningen komma in på kontot istället för den jädra checken som alltid kommer. skönt!
Gick även till apoteket och köpte mer kirurgtejp och kompresser. Fick även en 400ml duschtvål parfymfri för att jag är medlem där och fyller år på onsdag :)
Unnade mig även lösögonfransar från kicks som var längesen jag använde. kan lägga upp före o efter bilder ikväll innan utgång.

Ska ju som sagt på Bloggeventet på magenta och bjöd med min fina blogg/mamma-vän Maria. (fashionstars.blogg.se) Kul de ska bli att träffas utan barn för en gång skull. Klart vi har kul med barnen med men vi har aldrig träffats utan. Nu ska jag ge Tindra mellis, blir smörgås och baby-yoghurt :)

Sovmorgon!





Godmorgon härliga fredag! :)
Tindra ville gå upp 05:00 i morse men inte jag så jag gick upp, gjorde ersättning gav den till henne i min säng så somnade vi om till 08:30 underbart!

Tindra håller på att få i sig gröten o efter det blir det en promenad till centrum, har ju ingen mjölk hemma till mitt kaffe!

Vad bjuder denna dagen på då? Jaaani, på dagen vet jag faktiiskt inte men ikväll, då blir det bloggevent på Magenta med kära Maria (fashionstars.blogg.se) Bilden här uppe är på hennes son Liam som redan blir 1år om mindre än 1månad och Tindra blev ju 8månader i förrgår. men på bilden är de ju betydligt mindre.. oj va fort de går!!
Men som sagt, idag lämnar vi barnen till sina pappor så ska vi ut och ha kul! Som jag längtar :)

OjOjOj

hej på er! fick ett mail nu ikväll av en fotograf som blivit tipsad från senaste fotograferingen för pa******* stora företag, men detta... ojojoj va roligt! spricker nästan för att jag vill avslöja.. så snart är det dags för fotografering igen hihihi :)



Föräldrar och barn tidningen

Medans Tindra och jag var i globen på möte så hade mamma vart förbi här hos mig och lämnat tidningen föräldrar och barn. :)





Storkok

Står och lagar mycket mat...till Tindra. Hade ingen barnmat hemma och varierar ju med egen mat och burkmat så att hon får lite olika. Så idag lagar jag köttfärssås och makaroner, hade dock bara stor pasta så får mixa lite nogrannare. Men de är lite svårt att vara kreativ då jag inte får ha något med tomat i. har märkt senaste gångerna nu när hon ätit att hon fått små utslag vid munnen o i två dagar nu har hon enbart fått rätter som inte har tomat i och då har utslagen inte kommit. Ska prata med bvc om de på tisdag då vi ska dit.
så denna köttfärssås innehåller köttfärs, lök, rivna morötter, vitpeppar , lite matlagningsgrädde och basilika. smakade helt okej faktiskt. hoppas på att Tindra gillar det. hon ska få nu ska bara mixa lite först. :) resultatet får ni efteråt :)

Godmorgon regnrusk

Tindra sov jättebra inatt!! :) åh va skönt för oss båda att få sova ordentligt. Hon somnade ju väldigt tidigt igår men vaknade en timme efter helt täppt igen och så va hon hostig och små gnällig till typ 21 men sen sov hon till 7. härligt :)

frukostdags för oss båda. kaffe yoghurt o fralla för min del och gröt till tindra :)



Tindra 8 månader



Herregud vad tiden går.. tänk att om bara 4(!!!) månader så blir Tindra 1år. helt sjukt va fort tiden går, sakta ner!

Tindra har lärt sig myyycket nytt på bara 1 månad. Säger jag var är lampan så kollar hon oftast efter den, hon använder alla möjliga olika ord nu när hon pratar, det är inte bara dada o enformiga utan nu mer som att hon verkligen försöker säga saker. Hon har även lärt sig säga Nej och när jag säger blomma säger hon varje gång "mmba" haha!
1 tand har skrutt fått som är halvvägsuppe nu.
Än så länge kryper Tindra inte men hon ålar sig baklänges i en jäkla fart och snurrar runt. hon har den senaste veckan börjat stå på alla fyra o gunga som brukar vara steget innan de börjar krypa, samt så ligger hon nästan jämnt med rumpan i vädret så de är nog nära nu!
Nu äter hon nästan enbart vanlig mat förutom två mellanmål som fortfarande är ersättning. sover gör hon från 18:30/19:00-06/07:00 utan mat men vaknar ibland 1 gång per natt för att få nappen.

Mamma älskar dig av hela mitt hjärta världens finaste tjej!

Tomatsoppa och fralla med ost o skinka på

Gott med soppa, det var riktigt längesen. Tindra sover sen 15min tillbaka. egentligen ska hon ju somna mellan 18:30-19:00 nån gång men hon är så hostig o snorig och seg så efter att jag lyckades få i henne en hel burkmat plus efterrätt (bra med tanke på att hon bara ätit gröt o lunch innan o druckit vatten men inte fått i henne ersättningen ens) så höll hon på att stensomna vid köksbordet. lyckades få i henne lite mer än halva vällingen oxå bra nog. så vi får se. min lilla skrutta <3




apoteket och ambulans

Hej hej. Tindra och jag gick hemifrån 14 o skulle bara gå en snabbis till apoteket och köpa de som hon behöver och sen så titta efter föräldrar och barn tidningen som vi är med i på ett litet hörn. apoteket gick bra, hitta tidningen? nej! tittade pressbyrån,mataffärerna, tobaksbutikerna men nej ingenstans! hur svår ska en så pass stor tidning vara att hitta? om någon av er har tidningen och ser där vi är med ang nattningsknep så får ni gärna fota de och maila till mig rebeckash.blogg.se

när jag precis tänker ge upp och går 100m ifrån högdalens tunnelbaneingång så ser jag precis brevid med hur en gubbe som sitter på sin rullator bara faller bakåt och man hörde hur huvudet tog emot landningen. jag rusar dit, ställer vagnen brevid och kollar hur han mår. får ingen reaktion så lägger han i framstupa sidoläge och efter 2 minuter reagerar någon mer och ringer ambulans. efter ytterligare 2minuter vaknar han till, slöddrar och pratar osammanhängande. efyer någon minut till skriker han ut "var är jag?" och verkar inte veta vad som har hänt. jag tar handen på hans jacka och förklarar och ber honom ligga stilla eftersom man vet aldrig vad som kan ha hänt när det är huvet.han tar tag i min hand kramar den jättehårt och bara gråter. efter sammanlagt 10min kommer ambulansen och jag får berätta allt och de tar med honom med blåljusen på och åker. hoppas allt går bra för den mannen. stackarn..

så nu har vi precis kommit hem o tindra sover i vagnen o jag tänkte sjunka ner i soffan. vi hörs senare! :)

Dålig update igår

Hej och förlåt för den dåliga updaten igår. På morgonen vid 10 åkte Tindra o jag till globen o mötte tindras moster så tog vi tvärbanan hem till mamma och tillbringade hela dagen där. kom hem vid 17 o tog fina bilder på skrutt på hemvägen, här är en av dom.


Många som påpekar hennes långa svarta fina ögonfransar och ja, jag är själv avundsjuk på henne!:)

sen åt vi mat. tindra åt gryta och jag en fantastiskt god pastasallad med grönsaker soltorkade tomater pesto och kyckling. blev massor så fick även bli lunch idag


Sen la jag skrutt vid 19 och sen vaknade hon redan 20, helt täppt och jättehostig. Så denna natt har vart rätt jobbig. hon har vaknat var o varannan timme och hostat o snörvlat o så. Som tur va hade jag koksaltlösning till hennes nos så att vi sov lite iaf.

Nu har vi ätit lunch. jag åt som på bilden ovan och till tindra gjorde jag egen pyttipanna som hon älskade! nu ska vi klä på oss o gå till centrum. måste kopiera papper, köpa kirurgtejp till mig, mat och sen se vad apoteket har för nödvändigheter till min lilla sjukling. hörs senare!

Glömde lägga in bilden i förra inlägget haha!




Dagens middag!

Åh va god min middag var!
Lax i ugnen kryddad med citron o svartpeppar och koktpotatis, sallad samt hemmagjord dillsås! mums!

Fönstershopping



Tindra på vägen hem från forum.

Hej på er! Mötte syster/moster i globen och så fixade jag mitt på soc sen åkte vi till nacka forum och tittade. Ska köpa nånting att ha till när jag fyller 20. och tittade in i den nya leksaksbutiken i forum. riktigt fina saker och mycket klassiska i trä o så, jättefint men kostar även där efter.. men blir nog en julklapp eller två till tindra där! :-)

Nu har vi precis kommit hem jag o tindra så de blir middagsdax för henne och sen vid 18:30 när hon somnat så blir det lax för min del. Men vi hörs senare! :)

Träffa moster igen!

godmorgon!
Här gick vi upp 06:30 :)

Idag ska Tindra o jag lämna in papper på soc och sen så möta upp min syster igen. Eller ja vi möts upp där för vi kommer ju från olika håll och har inga planer än så länge så då tänkte vi att globen blir en bra mötesplats.
Skönt att det i allafall är fint väder ute. Så vi hoppas att de håller i sig så att man kan gunga en stund ute och sen får man se vad som händer. vad ska ni hitta på idag? :-)

leka med gele

Har nu på kvällen sen syster gick lekt med min gele. har ju beställt massa saker som är påväg men så länge får man improvisera med genomskinlig nagel att bygga på och en penna att fästa de på tills allt kommit. blev bra ändå trots att de saknas bonder och nya filar osv. Ser lite repigt ut men de är från den dåliga filen o brist på bonder. åh längtar efter att allt kommer så att jag kan bygga på kunder igen! :)





Moster på besök

hellu :)
Gick o mötte min storasyster nattis vid 11 så handlade vi lite sen hit och åt lunch. Nu ska Skrutt sova lite o vi tänkte kolla på ice age 4. jag såg den igår kväll men den var så jäkla rolig så ska se den med nattis nu.

Spela kort o druckit kaffe har vi också gjort. blev det klassiska Casino som vi alltid spelar. blir alltid de eller 500 :)

Nej nu börjar filmen!


Tråkigt väder

Hej på er, känner mig pigg o utvilad! Tindra somnade igen 18:30, sov till 22 fick nappen o sov till 6:30. underbart! :-)

jaha vad bjuder denna dag på i detta tråkiga väder?

Härligt väder!

Hej hej! :)
Kom precis in från en promenad och handling på Ica.

Imorse vid 8:30 la jag o tindra oss i sängen o tittade på Fifi förgetmigej och så slocknade vi båda till 10:30 då mamma/mormor ringde o ville komma förbi på en kaffe. sagt o gjort, hon hade även en gullig present till Tindra från turkiet som hon kom hem ifrån igårkväll. visar den senare!

Sen när mamma/mormor gått så åt vi lunch o tindra busade i gåstolen medans jag tog en härlig dusch o la om mitt sår/ärr eller vad man ska säga.

Nu sover skrutt i vagnen o jag tänkte fixa lite med mina tippar som kom igår, lägga allt i asken i ordning osv och samtidigt koka nappar o flaskor.




dessa köptes idag på ica oxå. nappar behövs ALLTID, undrar hur många jag köpt sen tindra föddes o ändå hittar ja typ 3st plus de ja köpte nu då.

Napphållare behövdes också nu när tindra alltid kastar saker från vagnen haha busfrö!

btw Alexsandra! det stämde de du sa, på ica var de tvåpack napphållare för 39:90 o på mässan var de en för de priset. :)


Godmorgon kolsvart!

Godmorgon! Tindra tyckte de var dags att gå upp 06:00. Men jag är inte bitter, hon sov från 18:30-22 o fick välling sen somnade om till nu! :D

både igår natt o i förrgår natt så sov hon hela natten men då bara vakna 2 gånger för att få nappen, o inatt vakna hon inte alls. Hoppas att hon håller på att hitta sin sovrutin nu även under nätterna. underbart! nu ska vi äta frukost :)

mina tippar är här!

byggde ju naglar förut o tänkte komma igång igen så har köpt lite som kommer med posten antagligen nästa vecka men tipparna kom idag! woho! :)


Hemma!

hej på er!
Helt slut i fötterna efter en kul dag på älvsjömässans underbara barn mässa! Skulle dit med några i mammagruppen men sen kunde de inte så åkte dit o mötte upp Alexsandra (alexsandralotman.blogg.se) och Emma med deras söta pojkar :) Fick massor av bra saker och de enda jag köpte var kaffe o lunch :)


Fick blandannat: MAM nappflaska, nappar, studsboll, burkmat, efterrätter, bodylotion, duschtvål, tandborste, tandkräm, snutte, haklappar, bok,russin, lite saker till större barn (tänkte att de skulle ju nea kunna få fia!) sån där taco santamaria pizza bottnar, och ja mera saker. plus maaaassa reklam såklart

nu ska Tindra få mat sen ska vi busa :-)
Tack för idag alexsandra o Emma! :)

Underbara barn mässan just nu

hörs hemma sen!




Godmorgon!

sitter o dricker mitt kaffe o Tindra busar på golvet. ska göra i ordning hemnes gröt så ska vi äta frukost :)

usch vilket skitväder! Men idag är det underbara barn mässan o det skulle ju vara kul att kunna åka dit o titta, ska se om någon vill/kan haka på, skulle vara jättekul ju! ska någon av er dit?

50 first dates

Hej på er tittar på 50first dates o har smaskat lite på Ben & jerry, mums!

Vet ni? Nu på kvällen kom ett mail om ännu en reklam fotografering för Tindra. Jag vet inte om det är den som fotografen pratade om kanske, eller om de bara är en annan. Det är iaf för ett väldigt stort klädmärke som ni alla känner till, kan dock inte säga mer än så än då jag inte vet 100% hur de blir än eller hur mycket man får säga. men spännande! :) Nu börjar filmen igen! nattnatt



Hemmamys!

Hej på er! Idag har vi inte gått utanför dörren. Ibland kan man ha en sån dag. Vi har lekt o sovit massor. Trodde de bara var jag som var trött imorse kl 6 när Tindra ville upp men efter frukost o 2,5h bus så sov skrutt från 9.30-11.45 busade lite till sen åt vi blodpudding o fruktsallad till efterrätt sen sov vi båda i 1,5h :) Nu är Tindras pappa här o busar med skrutt o jag passar på att ringa viktiga samtal o ska nog vila en stund till. :)




om fotograferingen!

Sådär. Har precis ätit en riktigt god tacos middag här hemma hos mig med Syster, Tindra sover sen 1 timme tillbaka.

Om fotograferingen:
Tindra sov bara 30min på förmiddagen så att jag skulle få henne att sova efter lunchen o innan plåtningen 13:30. shi fick jag, somnade utanför fotostudion o fick ju väcka henne när vi kom in. Alla var jättetrevliga o den som skulle "spela hennes pappa" på fotograferingen hade också lockigt hår som tindra o var jääääkligt lång med mörk röst. men Tindra var aslycklig från att vi kom dit tills att hon somnade, himla skönt! inte alls blyg, behövde aldrig muta henne eller nånting. o fotografen hon hoppade o shoade så att Tindra skrattade o var lycklig på även varenda bild. Dom blev såååå fina ska få några på mailen sen också.
får inte säga mycket mer än att det är ett väldigt stort känt märke som ska göra reklam för sin nya kamera :)

Tindra charmade alla och fick komplimang efter komplimang om sitt vackra utseende att hon var sötaste någonsin. Tindra svarade på alla komplingare med skratt haha!

Den som håller i Tindra o "spela pappan" kommer inte ens synas på bilden knappt då denna bild visar att man tex kan göra suddigt osv så bara hon kommer vara skarp. ascoolt! kommer antagligen gå både på tv o då planscher eller vad man säger. vi får se.

När vi skulle gå sen så sa fotografen att hon gärna ville ha med Tindra i en kommande klädreklam o flera andra. haha agenturen sa även "oj vilken blivande fotomodell, helt fotogenisk"

Så fort jag får tillåtelse att säga mer o visa bilder så gör jag det! :-)

Mamma är såååååå stolt över dig mitt älskade hjärta!!!

så stolt!

åh är så stolt över mitt hjärta! nu är vi klara o ska möta min syster nattis. Berättar allting senare när vi kommit hem!


today its the day!

Godmorgon!
Tindra sitter o borstar tänderna (läs tand) o tittar lite på tummelisa så hennes mamma fick ta en dusch. ska strax lägga henne för hennes fm vila. men idag väcker jag henne efter max 30min. Fotograferingen är 13:30 så vi ska hemifrån vid 12:30, studion ligger vid zinken så det är nära o bra :) Hon får bara sova en kortis på fm för att hon ska kunna sova på vägen in till studion så hon är pigg o utvilad :) Åh de ska bli så hiimla roligt att se hur de går till o vad hon ska ha på sig osv. Tar med rån o majskrokar o ersättning. eftersom hon ska fotograferas med en som ska spela hennes pappa om jag förstått de rätt, så är de nog bra om han ger henne nånting innan så hon vänjer sig vid han mer :) Tindra älskar nya människor men ibland kan hon va lite reserverad så då är de lika bra att vara beredd.

nej nu ska skrutt sova lite :)



.

jag ska göra allt jag någonsin kan för att du ska få världens bästa uppväxt o jag ska skydda. Nu är det bara du o jag. Mamma älskar dig mest i hela världen!!







Tindra ska med i reklamen!

åååh va roligt det ska bli! Imorgon är det dags för Tindras fotografering till reklamen. Guud så spännande!



sänkt sängen

Igår sänkte jag Tindras spjällsäng. Hon har flera gånger suttit upp i sängen o hängt mot kanten så kände att det var dags. Då slog det mig verkligen va stor hon har blivit haha! Lite dålig tajming dock nu när läkaren sa att jag ska vara lite försiktig nu igen att inte böja för mycket osv... menmen det här klarar vi lätt! :)


Stygnen är borta!

Nu är vi hemma igen o Tindra sover i vagnen. kan inte sova nu med henne som jag skrev innan då min kontaktperson kommer hit om de va 10 eller 11. Hade helt glömt de men så ringde hon o sa de när jag var klar på sös.

Om läkarbesöket: Allting såg jättefint ut och de plockade bort stygnen. Trodde de skulle göra jätteont med sved mest till. Tindra satt så nöjd o pratade med sköterskan undertiden haha! Så nu behöver jag inte gå dit något mer, om jag inte känner av något de vill säga. men ska fortfarande nu i en vecka lägga om o tvätta morgon o kväll o efter det en vecka med att bara lägga om en gång om dagen. Så nu hoppas jag slippa detta framöver :) Nu ska jag titta på tv o vila lite tills min kontaktperson kommer. :)

Godmorgon 05:30

Godmorgon.
Kunde inte somna förens 01, och sen dess har Tindra vaknat varje timme och 05:30 var hon klarvaken så det vara bara att kliva upp...snark! fast nu när jag tagit mitt morgonkaffe o cigg på balkongen känner jag mig ganska pigg ändå, men jag kommer så vila med Tindra sen när vi kommer hem.
Har ju läkarbesöket på sös kl8 så vi måste gå hemifrån 7.

såhär mörkt är det just nu, plus regn!



Fotografering

godkväll!
Åt en riktigt smaskens middag bestående av entrecote, klyftpotatis+vitlöksklyftor i ugn, vitlökssmör samt tzatziki med lite rivna morötter i också. MUMS



Fick ett roligt mail idag också! En fotograf som fick upp ögonen för Tindra förut ville att jag skickade mera bilder på henne samt klädstorlek för en fotografering på onsdag till en ny reklam! riktigt spännande. de har ungefär 150st barn så imorgon ska de välja o då får vi svar. skulle ju vara jättekul om det blev min lilla skrutt :) Nej jag ska faktiskt bädda ner mig i sängen o titta på film. ska upp vid 6:00 imorgon o är jättetrött. återbesök hos läkaren imorgon kl.8 o har ingen som kan barnvakta tindra sålänge, så hon får helt enkelt följa med :)



älskade skatt, du är det största och absolut bästa i mitt liv! <3

En kort dag

känns som att jag nyss klev upp, var nästan så haha!

tindra o jag gick upp 06:20 åt frukost busade o tittade på tummelisa (ja jag kan den utantill nu, men tindra älskar den!) sen vid 9:30 skulle jag lägga tindra men somnade med henne o sov till 12, skönt! åt lunch, sen tog vi långprommis och gick även o shoppade lite i högdalen (visar sen).

Nu är Tindras pappa här så de två busar medans jag sitter o har egentid på balkongen med energidricka o den roliga delen av reklamen som kommer :)


härlig söndag!

godkväll eller eftermiddag?

Inte mycket bloggande idag, men har hunnit med en hel del!

gick upp med tindra där efter sex, så åt hon gröt o jag drack kaffe sen tittade vi tummelisa. Fanny vaknade vid 10 nån gång o då åt vi frukost medans tindra sov en stund.

vid 1 kom min pappa hit med balkongmöbler samt en tvättmaskin. AS SKÖNT att kunna tvätta här hemma så man slipper springa till tvättstugan hela tiden :) sakerna kom från pappas frus mamma som flyttar o inte behöver dom :)








Efter det gick fanny o jag till högdalen för att skicka tillbaka ett paket o köpa kirurgtejp då min är slut medans tindra var med sin pappa. sen tog vi en promenad. När vi kom tillbaka så var de dags för tindra att sova en stund o vid 16 gick fanny o jag ut med tindra o gungade o åkte rutschkana, mysigt! :-) nu har vi lasagne i ugnen med spenatplattor istället för de vanliga o snart är det matdags! MUMS! :) vad har ni gjort denna fina söndag?


Godmorgon!

Vet ni vad som hände inatt?
Jag var i köket så kommer fanny in o säger "shit va skrämd jag blev, tittade mot Tindras säng så satt hon o stirra på mig"
Jag nästan springer in o kollar, o jo minsann!



sen så började hon pratar med nallarna o en gång t o m hon stod på knä lutad mot kanten. så japp, idag blir det till att sänka spjällisen tror jag minsann! :)

Tindra o jag har vart vakna sen 06:20 så nu blir det blöjbyte (för hennes del haha) sen titta lite på Tummelisa!

bilden kom inte med?

ser ut som att bilden på tindra o hennes mostrar inte kom med i förra inlägget. här är bilden :)



En.fin.lördag.

Godkväll på er! Idag har vart en mysig dag. Mina systrar kom hit vid 13 så gjorde vi pasta, ost och skinksallad med soltorkade tomater fetaost o massa gott! Tindra lekte med sin pappa. Sen så har vi bara umgåts. Vid 4 gick vi alla ut o gungade med Tindra


och nu är det jag o fanny(lillasyster) kvar som ska spela kort och har precis ätit en god middag bestående av kroketter fläskfile bea och vitlökssmör mums! vad har ni andra fina gjort idag?



L Ö R D A G

godmorgon fina lördag!

Tindra o jag började morgonen med att gå ut, gick ut vid 7:30 gick en timme och sen handlade så var tillbaka här hemma vid 9


Rätt kallt i morse, men skönt och fint väder med sol idag igen! :)

Nu har skrutt ätit gröt och precis somnat för sin förmiddagsvila och jag sitter i köket lyssnar musik och njuter av min underbara frukost, Måste bara säga att min frukost är riktigt god! Apelsinjuice, jordgubbsyoghurt, kaffe och fralla med salami och brie! MUMS!

Igårkväll åkte min mamma till turkiet (inte alls avis) så denna helgen ska min lillasyster ha syskon helg. igår sov hon hos min storasyster nattis och idag ska hon sova här, ska bli riktigt mysigt!

Nej nu ska jag hugga in i mim goda frukost samt läsa favoritbloggarna :)


Tallriksmålande!

pappa hämtade mig o tindra vid 18, skönt att få skjuss hem! stannade till på donken o köpte med mat till mig samt glass till pappa o hans fru så följde de med in en stund o busade med Tindra. :)

Nu tittar jag på filmen Juno på datorn nerbäddad i min säng, MYS!

här är en tallrik jag målade ifrån igår när Mimmi o jag pysslade lite medans barnen sov middag :)

NATT NATT


gung gungeligung!

Sitter i Tinas gästrum o nattar tindra. Jojjo o jag tog en promenad för en timme sen och Tindra fick gunga också som hon älskar. U N D E R B A R T väder! :)

Nu håller skrutt på att somna, dags för lunch för mig och jojjo :-)



Älskade Farmor!

Idag är det 19 år sedan min älskade farmor lämnade oss. Jag var ju då nästan 1 år så jag minns ingenting av henne, men har kort på oss och allting jag hört om henne, hon var verkligen finaste människan. Så idag går mina tankar till finaste älskade farmor. Du är saknad av oss alla! <3

påväg till SÖS!

godmorgon!
Sitter på bussen nu från nacka påväg till sös. ska dit för att läkarna vill kolla på min omläggning och se så att de inte är infektion. här är det stenkoll, opererade mig i tisdags förra veckan, tillbaka på fredagen o sen var jag tillbaks i tisdags och så idag och sen kommer de väl vara så tills det har plockat bort stygnen om jag förstått de rätt.

Fick en fråga om vad det är för operation jag har gjort. Finns en bild som jag har skrivit allt på då jag fick frågan på instagram så här är den bilden:

så att jag åkte in på dagkirurgcenter på sös på bokad tid, blev sövd och opererad och under operationen så gjorde dom en del under huden samt skar bort den dåliga huden som var en del av orsaken och fick då "dra hela huden" så att de ändå täcker för eller hur man ska säga. Sen sydde igen "öppningen" som var på ca 12cm med glesa stygn så att vätska/blod ändå kan sippra ut. Så därför vill inte sös att jag bara går på återbesök på en vårdcentral då de själva vill ha full koll på hur de ser ut samt att om det är så att det är infektion vill de snabbt kunna åtgärda de med operation eller vad som behövs.
Så ni kan ju tänka er hur obekvämt det är när de har hållt på vid svanskotan, kan inte sitta rakt upp knappt utan måste luta mig o får inte göra saker som riskerar att det töjer sig. Men jag är inte bitter, för jag hoppas detta hjälper! :)

Nej nu ska jag spela lite i mobilen innan det är dags att gå av i slussen. Tindra är kvar i orminge hos sin 'gudmormor' haha :)

Min goda lunch!

Åt jättegod sallad med pappa inne i stan och nu har vi kommit tillbaka till Tina där även jojjo är och mimmi med sin dotter Iza som är 7veckor yngre än Tindra :)

nu blir de kaffe bus o bebismys!



Lunch i stan!



Sitter på bussen nu från nacka påväg in till stan. Ska till pappas jobb inne vid Gärdet så ska vi gå och äta lunch! :) Nu var de två-tre veckor sedan Tindra gosade med sin morfar så de båda blir nog väldigt glada.

Tindra har ju sin långa sovstund på förmiddagen, så hon stensomnade i vagnen påväg ner till bussen, älskade barn <3

usch vilket pissväder, vad hittar ni på idag? :)

Godmorgon!

godmorgon på er! Tindra ville gå upp 6, men fick henne att ligga kvar o klappa på mitt huvud till 7 haha, lata morsan! Tindra har ätit gröt, jag druckit kaffe o nu leker vi på golvet i väntan på att Tina (min gudmor) ska vakna så att vi kan äta frukost tillsammans :-) Jag o Tindra var ju här ons-söndag förra veckan o nu kom vi tillbaka o stannar tills iaf lör :) så skönt att vara tillbaka i orminge där jag har så många runt mig o lätt att hitta på saker. Jag hoppas att Tindra o jag en dag flyttar hit igen! (igen för min del o nytt för tindra ju)

Nu ska jag busa med mitt hjärta!


Android app!

Hej på er och förlåt för den yyyyberdåliga bloggningen. men nu är jag tillbaka! Vet ni vad det bästa är? Att blogg.se nu finns på android market vilket såå underlättar då jag mest är inne via mobilen. från och med imorgon blir det bätte bloggning och berätta om allt som varit. nu ligger jag brevid min underbara älskade dotter och ska precis sova. God natt på er så hörs vi imorgon! bjuder på en bild på Tindra från tidigare under kvällen då hon inte alls var trött utan ville hellre busa? :)


RSS 2.0
Föräldraskap bloggar Bloggparaden